De dierenbescherming incasseert van de gemeente Amstelveen 65000 euro voor de opvang van dieren die niet wordt geleverd of wordt uitbesteed. Zonder daarvoor te betalen.

De commissie vergaderde hierover op 23 september. En tot de grote verbazing van medewerker van de Dieren Ambulance die de dieren overal buiten Amstelveen moeten opvangen. Nogal een organisatie is dat voor hen, Kosteloos. Ontvangt de Dieren Bescherming in Amstelveen 65 000. Kijk hier de betreffende raadsvergadering o.a. over Dierenwelzijn.

https://ris2.ibabs.eu/Agenda/Details/amstelveen/1ca33bbe-1f79-4a8b-addf-33161a42efa7

In deze vergadering werd duidelijk dat de gemeente geld geeft aan de Dieren Bescherming (DA) zonder dat dit geld terecht komt bij de organisaties die de dieren opvangen. Aldus een oplettende medewerker van de DA.

https://www.dierenbescherming.nl/userfiles/pdf/JaarverslagenDB_jaarverslag_2019.pdfvergaderingen zijn hier terug te luisteren

https://amstelveen.raadsinformatie.nl/zoeken?a=Commissie+natuur&limit=10&document_type=&search=send

Elke gemeente een andere prijs

Ander puntje betreft verschillende tarieven die worden gehanteerd binnen de ronde venen. De ene gemeente betaald veel meer voor dezelfde dienst dan andere.

Kat in de zak!

De DB ontvangt in Amstelveen 35 000 voor de opvang van katten Het betreft hier oa de opvang van katten met name met complex ziektebeeld zoals kattenaids. Ipv die op te vangen in de stad worden ze gedumpt bij een stichting. Aldus bron.

Dan de reptielen opvang, die bestaat ook niet en de gemeente reptielen opvang in Amstelveen deze is ook verplaatst naar elders. Elders ontvangt nul euro

En tot slot de konijnen opvang, verhuisd van Mijdrecht naar IJmuiden . Elk konijntje dat wordt gevangen wordt 30 km verderop opgevangen in IJmuiden met alle gevolgen van dien voor bezorgde eigenaren.

Zorgelijk ook het asiel in Amstelveen dat gesloten is terwijl de dieren bescherming zo n rijke organisatie is.

Het dierenasiel in Hoofddorp van de db moet nu alles opvangen maar is vaak overvol mede vanwege de opvang van duurbetaalde logés. Ook is de communicatie tussen het dierenasiel en de ambulance zo slecht dat vermiste katten en honden nooit meer hun eigenaar bereiken.

Privacy hopeloos!

Volgens een anonieme medewerker wordt ze gedwongen de gegevens van de melders te overhandigen zodat deze kunnen gebruikt worden voor commerciële doeleinden. En ook Appelcom heeft gemerkt dat mensen wanneer ze contact opnemen daarna worden gebeld door de DB om donateur te worden.

Andere missstanden bij de dierenbescherming

https://www.cbf.nl

De toezichthouder goede doelen

Hier is het jaarverslag 2019 te lezen.

https://www.dierenbescherming.nl/userfiles/pdf/Jaarverslagen/DB_jaarverslag_2019.pdf

Problemen in andere gemeenten mbt dierenbescherming

Ontslagen medewerkers dierenambulance eisen gesprek met Dierenbescherming | Coevorder Courant

https://coevordercourant.nl/artikel/486469/ontslagen-medewerkers-dierenambulance-eisen-gesprek-met-dierenbescherming.html
https://coevordercourant.nl/artikel/486469/ontslagen-medewerkers-dierenambulance-eisen-gesprek-met-dierenbescherming.html?harvest_referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.nl%2F


https://www.pluimveeloket.be/sites/default/files/inline-files/2019-10-10%20Welzijnsvergelijking%20vleeskuikenconcepten.pdf

https://edepot.wur.nl/445458

Dierenbescherming wil keiharde aanpak fraude | Levensmiddelenkrant

https://www.levensmiddelenkrant.nl/levensmiddelenkrant/nieuws/dierenbescherming-wil-keiharde-aanpak-fraude

http://voordierenblogger.blogspot.com/2020/06/rosanna-kluivert-ik-ben-geen-oplichter.html?m=1

Dit onderzoek wordt vervolgd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: