Appelcom ging per ongeluk under cover in een verzorgingstehuis Nieuw Vredeveld (Brentano) waar nu de Engelse variant is vastgesteld. Daar ging voor de Corona uitbraak al van alles mis. Tijdens Corona werd dat niet beter. Vrienden en familie wisten niets van de uitbraak i.t.t het personeel.

Appelcom kreeg een tijdje de updates van Lies Z., de directrice van Brentano. Vandaar dat ze eerder op de hoogte was als ex personeel dan de familie zelf.

Hi Gerda, Hoe gaat het bij jullie?? Las in het Parool dat de Engelse variant bij jullie is uitgebroken en wens jullie heel veel sterkte. 

https://www.parool.nl/amsterdam/britse-variant-virus-vastgesteld-in-amstelveens-verpleeghuis~b377ac2e/

Deze reactie verstuurde Appelcom naar Nieuw Vredeveld op het bericht dat de stichting alles goed onder controle had en Appelcom moest stoppen met het naar huis brengen van bewoners.

Verdrietig genoeg heeft dat probleem zichzelf opgelost aangezien een heel groot deel van de bewoners die ik kende is overleden.

Deze reactie verstuurde Appelcom


Grappig, het vertrouwen in de stichting dat die het goed oplost heb ik helaas niet. Ondanks je gerustellende woorden. (zie hieronder) Dat was al voor de Corona uitbraak het geval. En nu de Engelse variant is uitgebroken is het vertrouwen helemaal weg. En heb even mogen meekijken bij jullie en het volgende geconstateerd.

Heb mijn opmerkingen verdeeld in Medisch en Gebouw & Veiligheid

MEDISCH

EHBO en BHV

Bijna niemand heeft EHBO of bhv  en als ik vraag mag ik het volgen dan is het pas volgend jaar. En op eigen kosten.

VIRUSSEN

Dan waren er afdelingen waar andere virussen wellicht rondwaarde zoals het Norovirus en andere. En als ik dan vroeg moeten mensen niet gewaarschuwd kreeg ik op mijn kop dat de stichting alles onder controle had.

Tegen inwoners die zich zorgen maakte over Corona toen het net opdook, maakt u zich maar liever over diarree en overgeef explosie en maak geen gebruik van het gemeenschappelijk sanitair. Heel gek vond ik het ook dat bewoners nog familie werden ingelicht. Helaas waren de zorgen van de inwoonster terecht. En het niet inlichten van de familie kreeg de kans zich te herhalen  bij de Corona uitbraak.

https://www.zorgvoorbeter.nl/nieuws/buikgriep-norovirus-verpleeghuize

https://www.ntvg.nl/artikelen/een-uitbraak-van-braken-en-diarree-een-verpleeghuis-veroorzaakt-door-het-norwalk-achtig#:~:text=Op%20een%20psychogeriatrische%20afdeling%20van,personeel%20was%20hoog%20(84).

CORONA

Voor dit virus was de gezondheid van nieuw Vredeveld en de bewoners niet wat je van een verzorgingshuis kan verwachten. Klokkenluiders, zoals ik krijgen aantekeningen van slecht gedrag. En dat is dus na de Corona uitbraak en mijn ontslag vast niet veel verbeterd.

Toevallig kreeg ik lange tijd de mailtjes van Lies Zuidema in naar mijn gmail account gestuurd. Daaruit bleek dat er een slachting onder de inwoners gaande was. Zonder dat de familie daarvan op de hoogte werd gesteld. Familie en vrienden die me aanspraken hierover, weet jij wat over of er Corona is uitgebroken, durfde ik het niet te zeggen omdat dat niet mijn taak is, maar die van Brentano. En hoopte dat de lokale pers hierover zou gaan berichten maar niets was minder waar. Niet in de eerste golf, niet bij de tweede die al heel vroeg begon in een locatie die daarvoor niet getroffen was namelijk Klaasje Zevenster. En nu bij de uitbraak van de Engelse variant kan ik daar eindelijk iets over terug lezen in het Parool.

Corona uitbraak verzwegen. Iedereen van het personeel was op de hoogte maar niet de familie, slechte communicatie bleek uit eigen onderzoek. De volgende keer moet het anders zegt ook Lies. De tweede golf was al heel vroeg Klaasje zevenster aan de beurt.

Nu uitbraak Engelse variant.

Van al die bewoners die ik heb terug gebracht is de helft niet meer in leven dus hoef ze niet meer terug te brengen, was het nog maar zo n feestje. En ik trek dat me heel erg aan.

Zeker omdat ik jullie heb gewaarschuwd dat je de toegangscode moet veranderen voor het welzijn van de bewoners en verplegend personeel.

En dan begreep ik ook nog eens dat personeel met klachten MOEST gaan werken en zich heel schuldig hierover voelen. Dat mag nu maar bij de eerste golf niet. Dat lijkt me niet de bedoeling.

HET GEBOUW

DE LIFT

De lift werkt niet goed en stopt ermee met bewoners erin. Dezelfde bewoners moeten dan met rollator en al de trap af. En niemand helpt ze erbij.  

ENKEL GLAS

Het gebouw van Nieuw vrede veld bestaat uit veel enkel glas

Er is ontzettende veel glas in Brentano, allemaal enkel. Een inwoner viel door het glas

TOEGANG

Iedereen weet de toegangscode, ook de bewoners van de gesloten afdeling.

BRANDVEILIGHEID

Er was voortdurend kortsluiting zonder dat de oorzaak boven water kwam.

Kortsluiting en Lekke verlengsnoeren onder de soepterrines

En als ik die vervang, in overleg met het hoofd,  vlak voor kerst omdat de TD er niet is,  krijg ik een aantekening van slecht gedrag of id.  Iedereen die soep opschept heeft de kans gelopen onder stroom te komen staan. Gedurende ik weet niet hoe lange tijd.

Nou goed al het bovenstaande heeft wellicht bijgedragen aan de uitbraak van de Engelse variant en alle doden in de eerste golf. Alsjeblieft Gerda, jij woont hier niet, ik word de hele dag geconfronteerd met familie die me vastklampt over nieuws.  En zie ambulances komen en gaan, net als regelmatig de Brandweer. Verander de toegangscode en communicatie.  Dat is gratis. en de rest kan je meenemen in je overwegingen. En heb niets behalve mijn pen om jullie te waarschuwen, neem het toch eens serieus. En het gaat me niet over mijn contract maar om de inwoners en alle betrokken. 

Heel veel sterkte met de nieuwe uitbraak, 

Groeten,

Reactie nieuw Vredeveld

Beste Marije,

als je vragen hebt over je contract enz wil je dan rechtstreeks naar de administratie mailen en niet naar mij?Ik kan hier niets en mag hier niets mee doen.
Verder lijkt het me verstandig om de bewoners die je tegenkomt bij de Jumbo lekker daar te laten lopen.Er zijn afspraken omtrent deze bewoners gemaakt met de familie en de Stichting weet heelgoed wat ze wel en niet kunnen doen met deze bewoners. Laat dit maar aan de zorgmedewerkers over!!!
Hartelijke groet Gerda Boele


Van: Marije van appeldoorn <marijevanappeldoorn@gmail.com>

Op do 14 jan. 2021 om 08:40 schreef Marije van appeldoorn <marijevanappeldoorn@gmail.com>:
Hi Gerda en Sharron

Hopelijk gaat alles goed bij jullie! Heel veel sterkte in ieder geval met vaccineren, dat is mooi nieuws. Begreep dat er in nieuw Vredeveld tenminste 17 mensen zijn overleden in de eerste Golf, wat extreem verdrietig. Heb een paar keer mensen terug gebracht, mensen van de gesloten afdeling,  de toegangscode wisten en rondliepen bij de Jumbo terwijl ze in isolatie zouden moeten zitten en jullie gewaarschuwd hiervoor. Hopelijk hebben jullie dat ondertussen veranderd. Sorry voor mijn bemoeienis maar geef om deze mensen en wil niet dat ze worden blootgesteld aan het virus. Niet in de laatste plaats omdat ze geen idee hebben dat ze afstand moeten houden, etc. Heel veel sterkte en succes. 
Vriendelijke groeten, Marije van Appeldoorn

%d bloggers liken dit: