Appelcom doet onderzoek naar de mogelijke betrokkenheid van het manipuleren van data door de NVM, de opleiders van de opleiding voor makelaars (SVM Nivo), Laudius, en dit alles wordt mogelijk gemaakt door notarissen. De reden waarom Appelcom bedreigd is en de redactie van Cash.

Hieronder volgt de onderzoeksopzet

Onderzoeksopzet
Beïnvloedt de NVM de markt? 
De Nederlandse Coöperatieve Vereniging van Makelaars en Taxateurs in onroerende goederen NVM U.A. is met ruim 4500 aangesloten makelaars/taxateurs de grootste ledenorganisatie van makelaars, taxateurs en vastgoeddeskundigen. De vereniging is opgericht in 1898 en is gevestigd in Nieuwegein.
De NVM draagt zorg voor de belangen van haar leden onder meer richting overheid en politiek. (www.nvm.nl). Dit onderzoek zal zich richten op de huizenmarkt.  Naast de NVM zal ik onderzoeken of het opleiding bureau, SVM Nivo, winst maakt door onhaalbare examens af te nemen. In mijn geval Bouwkunde van de heer Boonstra waarin een essentieel hoofdstuk ontbreekt. Ik ben undercover (als mezelf helaas) gegaan. En de opleider Laudius en alle betrokken heb ik ingelicht. Waarschijnlijk is het alleen te halen als je de cursus volgt die bij SVM wordt gegeven? Een ander probleem betreft de MvA. Deze makelaarsvereniging heeft de uitgever van Cash Dany Schenghadu, Eddy Schekman en iedereen bedreigd dat het slecht met ons ging aflopen als we iets zouden publiceren hierover.  Mijn (jarenlange)  onderzoek richtte zicht toen op prijsafspraken die werden gemaakt door de makelaars onderling. Daar betrapte ik hen op terwijl ze zaten te lunchen.   Ook de vastgoedveiling was een bron van ABC caroussel transacties. En de notarissen die daar een dubieuze rol in speelde waren ook deel van het onderzoek. Een bron (klokkenluider notaris) vertelde mijn dat er geen betrouwbare notaris in Amsterdam te vinden was. De uitgever heeft daar naar geluisterd en heb toen al het materiaal doorgestuurd naar de Autoriteit Financiële Markten en jaren later werd het een piepklein beetje opgepakt. Een ander probleem voor makelaars was dat ze werden afgeperst door een voormalige gemeentesecretaris in Amstelveen tijdens Rotary bijeenkomsten.   Het probleem van de MVA is dat het itt tot bijvoorbeeld Haarlem werkt met het Amsterdamse systeem. In amsterdam zijn zowel de verkopende als de kopende makelaar gebaat bij een zo hoog mogelijk verkoopprijs, courtage technisch. Daardoor kunnen ze door te overleggen het maximale wat iemand ervoor over heeft en zo een zo n hoog mogelijk courtage krijgen. In Haarlem werkt het heel anders omdat daar de makelaar elke keer terug gaat naar de eerst biedende. Wellicht dat dit systeem betrouwbaarder is, dat zal ik verder onderzoeken.   Er is een voormalig politie agent in Amstelveen makelaar geworden. Die had zijn buik hiervan vol en is zonder NVM verder gegaan.     Ik wil graag onderzoeken of de kadaster gegevens anders zijn dan die van de SVM.     Ze zijn er in ieder geval in geslaagd mij monddood te maken. Wees maar heel voorzichtig!    
 
De NVM manipuleert de markt en verdiend zich scheel aan onterechte examens die onhaalbaar blijken te zijn.  Er zijn heel veel examenplekken ook, veel meer dan je voor 6000 makelaars hoeft te hebben.    
Dat behoeft geen uitleg 
IDEM 
Makelaars, 1 notaris,   Wat betreft de examens heb ik toen een persbericht uitgedaan om te waarschuwen maar daar is nog nooit iets mee gedaan. 
  
  
  
https://www.homefinance.nl/nieuws-blog/blogberichten/4406/nvm-versus-kadaster/   http://www.heliam.net/Gein/weblog/manipuleren-van-cijfers.html   http://www.huizenmarkt-zeepbel.nl/16-01-2015/nos-staatsjournaal-liegt-over-stijgende-huizenprijzen/   https://www.debeurs.nl/Forum/Topic/1159305/Koffiekamer_Jos-Koets-Wat-nou-stijging-NVM.aspx   https://www.adformatie.nl/digital-transformation-tech/funda-en-de-wurggreep-van-de-nvm http://www.huizenmarkt-zeepbel.nl/10-07-2009/nvm-cijfers-zijn-onbetrouwbaar/ https://www.ftm.nl/artikelen/trek-het-je-niet-aan-nvm   NVM https://www.nvm.nl/media/zvtphatr/bijlage-i-analyse-woningmarkt-1e-kwartaal-2020.pdf   
Bovenstaande linkjes heb ik gevonden via advanced google. Ik ga bijna alle tools die je hebt aangeboden gebruiken. Ontzettend blij met dat overzicht. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: