chimmel en achterstallig onderhoudHenkHenkenMarije van appeldoorn <marijevanappeldoorn@gmail.com>ma 29 aug. 2016 19:25aan sanne_van_rosmalen, Henk, HenkHi San, henk en Henk. Hieronder een opzet brief voor de VVE, San jij bent het eens met wat onderaan staat? Dat hadden we ooit geroepen maar kan nergens meer terug vinden en dan is het niet rechtsgeldig.xxxMarije

Beste BurenEr zijn een aantal zaken die wij graag met jullie willen overleggen. Dit betreft de schimmel meneer, de centrale afzuiging, en het onderhoud.SchimmelHelaas ben ik erachter gekomen dat de schimmelboer een oplichter is. Hij heeft geroepen “de keuken zit helemaal onder de schimmel”. Nadere inspectie wees uit helemaal niets. Ik had toe al een nieuwe keuken besteld. Hierdoor is een enorme schadepost ontstaan zoals jullie kunnen voorstellen.De niet zo beste man heeft ook ipv achter plinten te werken boven plinten gaten geboord. Het gevolg is dan in heel veel wanden gatenkaas is ontstaan. Het hele huis moet nu worden geschilderd.Na Fred 20 mails gestuurd te hebben zonder enige reactie mailen wij jullie over wat te doen. Ook wil Fred niet de naam van de opstal doorgeven. We kunnen jullie afschriften geven van ik denk zon 50 mails de niet beantwoord zijn indien jullie daar prijs op stellen.De rekening van deze man is wel betaald ondanks mijn mails.I.p.v uit te zoeken wat de oorzaak is en in dit geval, meerdere oorzaken zijn. Zijn we het symptoon gaan bestrijden door een kwakzalver uit te nodigen en nog te betalen ook.Sinds wij hier wonen hebben zeer veel mensen gekeken wat het probleem was in mijn badkamer die ook heel erg schimmelt, een sterkere afzuiging, deuren afgeschaafd voor ventilatie en roosters aangebracht. Iemand van de firma Brommer kwam er 2 jaar geleden achter dat de centrale ventilatie niet werkt.  Niet in de wc, keuken nog badkamer. Na vele mails nog steeds geen actie ondernomen. Het is extreem ongezond om zonder ventilatie te leven zowel voor het gebouw als de mensen die erin wonen.En wat hier niet werkt werkt ook vaak ergens anders niet. Veel handiger om dit gezamenlijk aan te pakken.De schimmel bij aida heeft bijvoorbeeld duidelijk een andere oorzaak dan die bij onsJaren geleden concludeerde de rattenman dat de kruipruimte onder aida helemaal nat was. Ik heb dat toen tegen Fred gezegd maar nooit is er actie ondernomen. Lekkende riolering hebben we hier ook gehad. Toen is Brommer gekomen om  een by pass aan te leggen (nadat eerst 3 x de wc van fred en gisela op mijn woonkamervloer terecht was gekomen). Eerste 2 x pap en nathoud reparaties, de 3e keer goed. Het was te verwachten dat dit probleem zich op alle bg woningen zou gaan voordoen zoals Brommer voor waarschuwde.Op de oostoek voorgevel  zit muurkanker veroorzaakt waarschijnlijk door gebrekkig (stoot)voegen, een lekkage, we hebben zelf toen we  het kochten drainage op hoek aangelegd dus daar ligt het niet aan, Brommer heeft hwa doorgespoten en daar ligt het ook niet aan. Riolering is opgegraven daar ligt het ook niet aan. Als deze witte plekken blijven brokkelen de stenen af en staat ons dure reparatie te wachten.Wat ik duidelijk wil maken is dat elk vochtprobleem zijn eigen oorzaak heeft met zijn eigen oplossing. En het doodleuk zeggen dat de grondwater te hoog is zoals de schimmel meneer stelde, terwijl de gemeente niets aan de waterstand heeft gedaan. Is totale onzin.Overige onderhoudsproblemenLos van het dak en de goten die toch echt onder handen genomen moet worden  -gebouwen in de jaren 60 kenmerken zich door slechte gevels, slechte voegen, slecht en slechte thermische isolatie waardoor hoog energiegebruik.  Wij betalen 350 gas water licht ondanks, dubbele ramen, nieuwe ketel (2010, 2014 en 2016), nieuwe radiatoren, inspectie brommer. Het is totaal onverklaarbaar waar hoge rekening vandaan komt. Hebben jullie hier ook last van? Weet dat ik beneden op hoek meer moet stoken maar dit is gigantisch.- het binnen en buiten schilderwerk moet gedaan. De kunststof ramen moeten worden schoongemaakt, het hout en ijzer geschilderd. Het niet schilderen van hardhouten kozijn is dom en geldverspilling. Net zo als niet schoonmaken van kunstof, dan wordt het grauw. Ook de platen aan de zijkant van dakkapellen moeten worden schoongemaakt.- Dan sloopt iedereen draagmuren en legt of wel een latei in maar te klein of doet het niet, het totale overzicht is zoek.- er zit asbest in de spouwmuren, het verzwijgen is geen oplossing want het is een verborgen gebrek als het huis verkocht wordt.- er zit betonrot (de wapening binnen in is gaan roesten) in de daken boven entree’s , dat verdwijnt niet vanzelf helaas en wordt alleen maar erger.Laten we door een onafhankelijke bouwkundige een onderhoudsprognose opstellen. We hebben te kampen met ernstig achterstallig onderhoud. Behalve dat de economische waarde achteruit gaat, het binnenklimaat wordt aangetast door vochtproblemen, lopen we grote financiële risico’s als er iets mis gaat met bijvoorbeeld het dak en andere potentiele problemen. Wij hebben, samen met Sanne al eerder aangegeven dat wij in dat geval niet aansprakelijk gesteld kunnen worden. Dit herhaal ik nogmaals. Wij, sanne, henk en ik willen graag wel regelmatig onderhoud (is bovendien wettelijk verplicht) en kunnen omdat we simpelweg niet in de meerderheid zijn niet aansprakelijk gehouden worden voor eventuele schade. Ik zou me kunnen voorstellen dat nieuwe eigenaren, zolang we nog niet in de meerderheid zijn  ook deze mening zijn toegedaan. Het eerste deel van het dak lag al op straat een tijdje geleden, gelukkig zonder ongelukken te veroorzaken. Laten we hopen dat het daarbij blijft. Vriendelijke groeten, Henk en Marije van AppeldoornBeantwoordenAllen beantwoordenDoorsturen
%d bloggers liken dit: