Appelcom deed onderzoek naar gemeente Amstelveen.

Het betreft een bron die erg ziek is en een re-integratie dame van het cwi ontmoet. Deze persoon krijgt geen uitkering en tot moet ze gratis zes weken lang schoonmaken bij ons tweede huis. Anders wordt ze als werkweigeraar bestempeld.

“ hieronder de correspondentie tussen de gemeente ambtenaar en betroffen zieke afgekeurde Amstelveense

“ Hi Jose,Dankjewel voor je inhoudelijke reactie. Even een paar opmerkingen daarbij. In eerste plaats had de gemeente mij naar de GAK arts moeten sturen of me daar attent op maken en niet een vriend die bij jullie gewerkt heeft. Als iemand voor de tweede keer kanker krijgt en hartpatiënt is en door ongeval gebroken ribben, verbrijzelde neus. meniscus etc etc dan lijkt me dat wel genoeg ziektes om me te laten keuren. En wil juist graag werken en had dat graag vijf jaar eerder gehad. “

In sept vorig jaar dacht ik dat MATCHES een re voor zieke Amstelveners was en dat werd toen ook aan de balie verteld. Via hen kwam ik, dacht ik via aan een participatiebaan toen in Schiphol Rijk bij taxi centrale. Een grote teleurstelling, opleiding van 32 uur in de week Was het geen reintegratie baan en werd ik naar huis gestuurd omdat ik de ziekenvervoer niet kon regelen.
De baan van Vermaat was twee weken na operatie en dat enorm niet goed nagedacht van de gemeente. Jouw woorden was dat het erg zwaar was met name die bij het Rijksmuseum.
Het zijn niet mijn droombanen, je kan de banen die jullie hebben geleverd niet van mensen verwachten. Je kan geen schoonmaakwerk passend maken tenzij je dat met je voeten kan doen en dan nog heb ik meer problemen. De enig twee zaken waar je mee aan kwam zetten was vakken vullen en schoonmaken, lang voor de crises was uitgebroken.


En net als met jullie schandalige behandeling van een gehandicapt kind zoals te zien bij Zemla. Zo ga je/jullie zo om met alle zieke Amstelveners om blijkbaar.
En vertellen dat ze niets kunnen en zelfs zonder uitkering verwijt je me dat ik werk weiger. En mijn uitkering zou worden stop gezet, En ipv dat je blij bent dat ik bij RTV Amstelveen aan het werk kan kraak je ook dat tot in het bot af. En eigenlijk weet ik heel goed wat ik wil en waar ik naartoe wil. En daar heb ik allemaal cursussen voor gevolgd (met succes ook al ben ik zo dom) namelijk
Fout op fout, eerst word ik vanwege geld voor de keuken die in elkaar was gestort en waarvan leidingen waren gesprongen uit de bijstand gezet en moest het terug betalen, jeugdzorg pakt mijn kinderen af zonder onderzoek en plaatst ze bij Eric de Vlieger en zijn beste vriend. Alles gaat mis. Ik denk expres omdat jullie niet willen dat er een onafhankelijk onderzoeksjournaliste komt die alles weet over de gemeente en de secretaris. En anders had je allang geregeld passend werk is journalistiek en niet schrobben of boenen.
Dit wordt in ieder geval een nieuwe Zembla in een reeks van 50 over de gemeente Amstelveen.
Heel fijn weekend Jose

Reactie gemeente:

Daarom wil ik er op reageren, mede om je best wat op te merken hebt over mij en de Gemeente. Ook om Saskia te informeren wat we tot nu toe gedaan hebben, zet ik wat dingen op een rij.

Volgens mij heb ik of de Gemeente je nooit gedwongen om werk te accepteren.  Ook niet om bepaalde dingen niet te zeggen. Je bent verschillende keren bij de Gemeente gekomen en hebt aangegeven alles te willen doen om geld te kunnen verdienen. En of wij je daarbij kunnen helpen. Je hebt aangegeven hard te willen werken, maar ook dat je bepaalde klachten had.

Met die vraag ben ik aan de slag gegaan.

In september vorig jaar, toen we nog niets wisten van een indicatie, is de baan bij Vermaat ter sprake geweest. Omdat je dit als mogelijkheid zag, in gesprek met de accountmanager, is je een link toegestuurd voor een informatie bijeenkomst. Daar ben je niet naar toe geweest. Later heb je nog wel gevraagd of het werken bij Vermaat ook met aanpassingen kon.

Toen je wel de indicatie ingeleverd hebt, dat was in oktober 2019, heb ik je het re-integratie/opleidingstraject bij de Robert Kranenborg Academie voorgesteld. Hier worden mensen, die aanpassingen nodig hebben in hun werk, opgeleid tot  werken in de horeca: van licht tot zwaarder: precies wat past bij jouw situatie. Je hebt aangegeven hier niet op in te gaan omdat je zelf werk bij Brentano had gevonden.

Toen zij we het traject gestopt omdat je werk had.

In juni van dit jaar heb je een noodkreet naar de Gemeente gestuurd dat je failliet dreigede te gaan en of je geholpen kon worden.

De voorstellen die ik je heb gedaan, oa AH en Ons Tweede Thuis zijn organisaties die heel veel doen voor mensen die aangepast werk (passend werk) nodig hebben. Ze houden rekening met wat iemand kan en passen de functie en het werk daarop aan.  En je kunt er snel aan de slag.

De functie bij OTT heb ik je gestuurd, daar was een kennismakingsafspraak gepland, ook omdat jij dat wilde.  Hiervoor heb je op 10 september een uitnodiging ontvangen.  Mijn collega Timo was aanwezig en op de ochtend van de afspraak heb je afgebeld.

Daarnaast zijn er meerdere functies beschikbaar voor kandidaten met een beperkingen, de korte weg naar betaald werk was en is oa via AH en OTT. Als je het gesprek met de werkgever niet aangaat, kom je er ook niet achter wat ze voor je kunnen betekenen.

Ik kan begrijpen dat het niet je droombanen zijn, maar het kan wel de eerste stap naar inkomsten zijn. Vandaaruit kun je verder zoeken en je verder ontwikkelen, bijvoorbeeld richting journalistiek. Ook zijn er andere banen, met aangepast werk mogelijk.

Het is lastig om zonder inkomen te leven, vandaar dat ik werk bij je aanbied, met aanpassingen, waar je mee geholpen bent. Een eigen bedrijf starten in de journalistiek, waar je subsidie voor wil aanvragen, vraagt een grote investering; ik weet niet of dat op dit moment haalbaar is en je op korte termijn inkomen oplevert. Maar ook dat zou je kunnen onderzoeken.

Helaas voor de gemeente heb ik mijn eigen bedrijf al jaren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: