https://ggdghor.nl/actueel-bericht/datadiefstal/

Appelcom doet onderzoek naar instanties die of gehackt zijn via Intel , Microsoft, Apple of de beveiliging niet op orde heeft. Nu blijkt er dat er bij de GGD (NOS) al sinds april medewerkers allemaal toegang hebben tot het data systeem zonder enige vorm van screening. Dezelfde medewerkers maken zich grote zorgen. Er zit heel veel gevoelige informatie in de systemen waar iedereen bij kan, aldus de NOS. De GGD was volgens de NOS niet bereikbaar voor commentaar. Appelcom maakt zich zorgen hierover. Met name vanwege het feit dat wellicht de uitslagen veranderd kunnen worden. Dit los van de meta privacy schending van de mensen die zich laten testen. In Utrecht blijken mensen die zich kwamen testen bij de GGD vanwege een loopneus hadden plotseling te maken kregen met ID fraude.

Hoe het nu verder moet met het vertrouwen van mensen in de GGD, alweer een overheidsinstelling die de privacy niet respecteert, laat zich raden.

https://www.ggdru.nl/over-de-ggd/wat-doet-de-ggd/uwprivacy/rechten-van-inwoners.html

Veel mensen zullen zich niet meer laten testen. Met alle gevolgen van dien.

https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/datalek-ggd-betreft-ook-gevaccineerden-ministerie-had-al-vanaf-begin-zorgen~b0c217ba/?utm_source=VK&utm_medium=email&utm_campaign=20210128%7Cavond&utm_=Datalek%20GGD%20betreft%20ook%20gevaccineerden%2C%20ministerie%20had%20al%20vanaf%20begin%20zorgen&utm_term=156380&ctm_ctid=cddd26d978f5e96a6a69e460aeefcce8

Dit artikel word vervolgd

%d bloggers liken dit: