Appelcom doet onderzoek naar grootschalige Cybercriminaliteit waarbij er gebruik wordt gemaakt van het lek op Intel, de voormalige lekken op Microsoft. Dit maakt het, gecombineerd met het thuiswerken (Slechte beveiliging) en bijv Zoom waar Ambtenaren mee moeten werken (zoals onderzocht door het CPB onlangs meta eenvoudig in te loggen, bewijzen te plaatsen en te vernietigen. En aangezien de meeste mensen, net als appelcom, naïef zijn en geen flauw idee hebben welke gevaren ze te wachten staan. En niemand die het door had of ingrijpt, behalve de onderzoekers van de VU sec. Na de linkjes over het lek dat niet valt te dichten kunt u de correspondentie lezen tussen de VU en Appelcom.


Ernstig beveiligingslek in Intel-processors is ‘niet te repareren …nl.hardware.info › nieuws › ernstig-beveiligingslek-in-i…

6 mrt. 2020 — Ernstig beveiligingslek in Intelprocessors is ‘niet te repareren’. David van … Is de chip niet lek, is het wel de ME, of in dit geval weer de CSME.Je hebt deze pagina bezocht op 2-1-21.
Ernstig lek in Intels CSME is niet te patchen – AG Connectwww.agconnect.nl › artikel › ernstig-lek-intels-csme-ni…

6 mrt. 2020 — Zo praat Intel CSME met de microcode op de processor om zo de UEFI … Daarom kan een update van de firmware het lek niet echt dichten, …
Het Intel-lek: wat zijn de gevolgen voor mij? – Radar – AvroTrosradar.avrotros.nl › Hulp & Tips › Hulpartikelen

17 mei 2019 — Om op Windows 10 te kunnen zien of je een Intelprocessor hebt, kun je … een AMD-sticker ziet staan, betekent dat niet dat jij geen Intelprocessor hebt. … Apple heeft gezegd dat, om het lek volledig te dichten, in sommige …
Beveiligingslekken in Intel-cpu’s – Achtergrond – Tweakerstweakers.net › reviews › beveiligingslekken-in-intels-cp…

19 mei 2019 — “Wij presenteerden aan Intel een proof of concept om te lekken uit … AMD- en ARM-chips zijn niet kwetsbaar voor de kwetsbaarheid. … Maar ja, ik gebruik stock koelertje en dichte kast om het stof een beetje tegen te houden.
Intel waarschuwt voor nieuw lek in Core-processors dat …tweakers.net › nieuws › intel-waarschuwt-voor-nieuw-l…

14 jun. 2018 — Het lek heeft te maken met een techniek die bekendstaat als ‘lazy fp state restore’. … dat er geen microcodepatches van Intel nodig zijn om het lek te dichten. … Begrijp ik nou goed dat Xeon-processoren niet kwetsbaar zijn?

https://tweakers.net/nieuws/152800/onderzoekers-vinden-nieuwe-kritieke-lekken-in-vrijwel-alle-intel-cpus.html08:14 (0 minuten geleden)
https://www.computable.nl/artikel/nieuws/security/6893805/250449/nieuw-lek-maakt-intel-chips-kwetsbaar-voor-hackers.html

https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/nederlandse-onderzoekers-ontdekken-groot-lek-in-intel-processors-die-in-driekwart-van-alle-computers-zitten~b758c052/

Geachte heer Bos, Allereerst mijn gelukwensen voor 2021! Dank u wel voor uw bericht. Wat ik bedoelde te vragen is of het lek op Intel ondertussen gedicht is ?En ook bij Microsoft was er een probleem. En heeft u toevallig nog meer lekken ontdekt of collega’s van u? Ik denk dat deze lekken gecombineerd met het thuiswerken een extreem gevaar vormen. Criminelen gecombineerd met fascisten maken hier ongezien gebruik van. Het zou zo prettig zijn als Intel en Microsoft doen wat ze u beloofd hebben of al hebben gedaan. Vriendelijke groeten, Marije van Appeldoorn Journalist Appelcom

Op wo 2 sep. 2020 om 16:35 schreef Herbert Bos <herbertb@cs.vu.nl>:
Beste Marije van Appeldoorn,Dank voor je bericht. Helaas zijn dit vragen die heel specifiek op uw situatie betrekking hebben. Wij krijgen daar veel van en kunnen daar niet op in gaan. Elke situatie vergt tijd en onderzoek. Als u werkelijk van mening bent dat u slachtoffer bent van een cyberaanval is het aan te raden om daar een gespecialiseerd bedrijf naar te laten kijken en bij geconstateerde computervredebreuk aangifte te doen.Met vriendelijke groet,Herbert Bos

On Wed, Sep 2, 2020 at 3:05 PM Marije van appeldoorn <marijevanappeldoorn@gmail.com> wrote:

——— Doorgestuurd bericht ——–
Van: Marije van appeldoorn <marijevanappeldoorn@gmail.com>
Datum: di 25 aug. 2020 om 17:43
Onderwerp:
Aan: info@vusec.net <info@vusec.net>, info@vusec.nl <info@vusec.nl>

Geachte onderzoekers, 
Allereerst wil ik u heel hartelijk danken voor uw bijzondere onderzoek naar de Intel processor!
Op dit moment werk als journalist en volg het op de voet en vroeg me af of er al meer nieuws hierover bekend is? 
Ik vind het een te bizarre kwestie dat zoiets niet door autoriteiten wordt opgepakt? Heeft u het Onderzoek neergelegd bij een toezichthouder? 
En na 1 week ophef gaat de aandacht er weer naar volgende incident. Vandaar dat ik er graag weer nieuw leven in wil  blazen?
En las dat ook Microsoft weliswaar haar verjaardag viert maar jarenlang als gatenkaas heeft gefungeerd.
Zelf ben ik journalist en werkzaam en onderga extreme it problemen zowel op mijn telefoon als op mijn computer! 
Heb het laten uitzoeken en  een bedrijf ingeschakeld om te kijken horen hoe het kwam. Die stelde dat ik mijn modem moest vervangen en dat mijn beveiligingscamera’s camera s zich tegen me hadden gekeerd. 
Dat heb ik gedaan alleen nog steeds vallen de helft van mijn onderzoeken uit mijn computer en telefoon. 
Voor mij is het minder erg want ik ben me ervan bewust. Maar mensen staan raar te kijken als zometeen de helft van hun werk is gewist en mails verdwenen, zelfs berichten op Messenger, etcetera.
Terwijl het bedrijf waarvoor ze werken niet gehacked is. En denk ook nog eens wat ze er kunnen afhalen kunnen ze er ook opzetten? 
En een papierloos Kantoor is in deze situatie echt ongewenst? Of denkt u daar anders over? 
Nu ben ik echt geen technicus , verre van, maar vroeg me af of en gewezen gat bij Microsoft gecombineerd met lek in Intel chips niet voor een explosie aan risico’ s heeft geleid? 
En een laatste vraag, ik heb het vermoeden dat een organisatie die ik onderzoek graag het CDA verdeeld ziet.En dan veranderen we de uitslag tijdens de electronisch partij verkiezingen en de verdeeldheid is er. En niemand vertrouwt elkaar meer. 
Denkt u dat de lek op Intel zoiets kan veroorzaken? Of de notaris? Of een combinatie van ? Tot zover mijn vragen omtrent uw fantastische werk! Alvast heel erg bedankt voor uw reactie? Vriendelijke groeten, Marije van Appeldoorn 
Appelcom communicatie Drs.van Appeldoorn Rembrandtweg 3531181 GL Amstelveen 06-36270067Marijevanappeldoorn@gmail.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: