Laffe Amsterdammer mishandelde op kerstavond 2017 een kanker,- en hartpatiente.

“Acht minuten duurde het, 8 minuten zijn voldoende om alles te veranderen”, zo vertelt D maanden later.” In die luttele minuten werd ik een gebroken mens. In eerste instantie meer letterlijk dan figuurlijk. Gekneusde en gebroken ribben, een zorgvuldig gereconstureerde borstprothese kapot, een op meerdere plaatsen gebroken neus, een kapotte meniscus waaraan ze geopereerd moest worden. De figuurlijke breuk kwam pas later door ernstig psychisch lijden. 

D. doet aangifte op eerste kerstdag van een tamelijk extreme vorm van mishandeling die ontstond nadat ze een vriend had geweigerd met haar mee naar huis te gaan. Deze vriend hadtijdens het uitgaan haar telefoon, zonder toetsenblokkering en haar huissleutels in zijn jasje en weigerde die na de afwijzing, terug te geven. D had voor de weg van de minste weerstand gekozen. Dan maar zonder sleutels en telefoon naar huis. De buren hebben resereve dus ik kom er toch wel in, dacht zeopgewekt toen nog in de kerstroes van lichtjesavond.

Op de weg naar huis kwam liem achter haar aan helaas. Hij bleef weigeren de telefoon terug te geven.Ondanks vele verzoeken, ga naar huis ga naar huis, bleef Liem niet voor rede vatbaar. D moest zich niet zo druk maken om stelen van telefoon vond Liem. Onzinnig dat ze er kwaad om was geworden, ze moest de mond gesnoerd en in 8 lange korte minuten gebeurde dat ook:

Hieronder een fragment uit het dagboek van D. die de 8 minuten het beste laat beschrijven. 

“Geen lucht letterlijk. Geen lucht figuurlijk.  Sinds kerstavond zit er geen lucht in de lucht. Geen lucht en alleen maar onrecht. Elke ademhaling word ik eraan herinnert, L’s borstbeukerij.  Drie dagen bloed uit een scheve neus, een knie die niet wil. Wat een gezellige kerst moest worden eindigde in horror santa met geen lucht in de hoofdrol. 

Mijn best ok, voor buitenwereld uitziende, nieuwe borst en ribben na kanker met silliconenprothese, aangevallen door Bad Santa. Eerst had al mijn telefoon gestolen. Omdat ik mijn kinderen wilde appen. En luchtweg dacht vast dat ik andere mannen fijne kerst wilde wensen of iets dergelijks. Ook mijn sleutels had hij gestolen.

Het slechte was dat het leek of bad santa het alleen op die zieke borst had voorzien. 120 kilo met zijn knieën erbovenop. Stompen, duwen, tegen verwarming gesmeten, tegen tafel, bad santa was los… De borst moest eraan. Het is geen normale borst en kan niet zoveel hebben als niet gereconstueerde borsten natuurlijk. De bijvangst was een verbijzelde neus en en een kapotte knie en zo blauw als een smurf. 

Hier eindigt het fragment uit D ’s dagboek. 

De officier van justitie concludeert op basis van een eenzijdige reconstructie, zonder medeweten nog medewerking van het slachtoffer: het slachtoffer en de dader waren bekenden van elkaar, het gedrag van de dader, een jurist en ambtenaar werkzaam bij de gemeente hoofddorp, stel ik niet op prijs en daarom krijgt hij een 1 jaar voorwaardelijk, zo luidt zijn verklaring. Het slachtoffer D protesteert en stuurt een bezwaarschrift, schrifterlijk en per mail. Ondanks een ontvangstbevestiging van de laatste word de benodige artikel 12 procedure niet opgestart. Dankzij de hulp van slachtoffer hulp Amsterdam kan D voor zichzelf opkomen. Het bezwaarschrift is “nooit aangkomen op de juiste afdeling” stelteen medwerker van het OM.

De artikele 12 procedure wordt alsnog opgestart.

Omdat kanker is terug gekomen is terug gekomen wil D haast maken met de procedure maar dit blijkt onmogelijk. Ze staat aan de vooravond van allerleid behandingen. Ze wil gerechtigheid . Dankzij de hulp van slachtofferhulp en het fonds geweldsmisdrijven is piepklein deel van de schade vergoed.

Ondertussen is ze drie advocaten verder, 2 krijgen ongeluk. De derde , de heer van der Weyden, na aanvankelijk succes, weigert opeens alle medewerking. Ondanks extreme bewijslast bestaande uit opgenomen gesprekken, sms en whatsapp berichten etc

Dezelfde persoon had ze al eerder betrapt op het maken van foto’s en filmpjes terwijl ze lag te slapen. En het maken van foto’s van zo n beetje alle vrouwen in zijn omgeving.

En als ze vraagt joh mag ik telefoon inzien ofiemand om te kijken of je geen spy app hebt geplaatst of samen werkt met P. R. Dan mag het niet

En wel bellen naar ggz dat ik gek ben, net als anderen die ik onderzoek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: